Συμβουλές για τη φροντίδα του ζώου μας

                         ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ   Email

Συνεργαζόμαστε στενά με κτηνιάτρους την καλύτερη κτηνιατρική φροντίδα για το κατοικίδιο ζώο σας.  

ΤΗΛ 6934918081



Έχουμε την τύχη να ζούμε σε μια χώρα που είναι γνωστή για την ηλιοφάνεια της, όμως ακόμα κι εδώ κάποιους μήνες του χρόνου το κρύο είναι τσουχτερό, ειδικά στις ορεινές περιοχές. Όσοι έχουμε κατοικίδια θα πρέπει να τα φροντίζουμε αυτούς τους μήνες ώστε να μην ταλαιπωρούνται ,κάνοντας την χειμερινή τους διαβίωση ευκολότερη. Παρακάτω υπάρχουν κάποιες απλές συμβουλές για την φροντίδα των ζώων μας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Μέσα ή έξω;

Περνάει το ζώο σας τον περισσότερο χρόνο του στην αυλή; Ίσως να σκεφτόσασταν να το βάζατε μέσα στο σπίτι για τους μήνες που κάνει πολύ κρύο, ιδιαίτερα αν ζείτε σε περιοχή που αναπτύσσονται ακραίες θερμοκρασίες. 

Η γυμνή αλήθεια

Εάν πρέπει να κρατήσετε το κατοικίδιο σας έξω σκεφτείτε το εξής: Θα μπορούσε ένα και μόνο γούνινο παλτό να σας κρατήσει ζεστό; Όχι; Έτσι και το τρίχωμα του ζώου σας δεν είναι επαρκή προστασία για τον χειμώνα. Αυτό που θα μπορούσατε να κάνετε είναι να του έχετε ένα σπιτάκι ζεστό και χωρίς υγρασία ώστε να κάθετε μέσα και να προστατεύεται.

 

Όχι παγωμένη τροφή!

Λόγω του κρύου που κάνει τα ζώα χρειάζονται περισσότερη ενέργεια για να κρατηθούν ζεστά και γι αυτό τρώνε περισσότερο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Επίσης το δροσερό νερό είναι απαραίτητο για την καλή υγεία του ζώου σας. Να προσέχετε τα μπολάκια του νερού και της τροφής, γιατί όσο και αν εμάς μας αρέσει να παίζουμε με το χιόνι και τον πάγο, για το ζώο μας δεν είναι και τόσο ευχάριστο να πρέπει να γλύψει ένα κομμάτι πάγου για να ικανοποιήσει την ανάγκη του για νερό. 

                   ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ   Email


ΤΗΛ 6934918081

Άλλη διατροφή;

Τα ζώα που μένουν μέσα στο σπίτι, αντίθετα, έχουν διαφορετικές ανάγκες στην τροφή. Αποθηκεύουν ενέργεια με το να κοιμούνται περισσότερο το χειμώνα. Οι σκύλοι και οι γάτες ασκούνται λιγότερο απ όσο αν έβγαιναν συχνά έξω για βόλτα, γι αυτό ίσως να πρέπει να μειώσετε ανάλογα την τροφή που τους δίνετε. Άλλωστε σε κανέναν δεν αρέσουν τα παχύσαρκα ζώα. 

Ο Παγωμένος Χιονάνθρωπος

Όχι δεν εννοούμε τον χιονάνθρωπο που φτιάχνουμε όλοι όταν χιονίζει. Τα κρυοπαγήματα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ειδικά για τα πόδια, τα αυτιά και την ουρά του ζώου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό κυρίως για τα ζώα που τα αφήνουμε σε εξωτερικό χώρο. Αγοράστε και φορέστε του ειδικά ρούχα, μποτάκια, μπλουζίτσα ή ότι άλλο βρείτε για να το βοηθήσετε να κρατηθεί ζεστό κατά τη διάρκεια του περίπατου και κοιτάτε για προειδοποιητικά σημάδια για κρυοπαγήματα όπως είναι οι φουσκάλες.

 Θανατηφόρα Υγρά

Το χειρότερο απ όλα τα υγρά που χρησιμοποιούμε τον χειμώνα είναι το αντιψυκτικό, που συχνά στάζει από το αμάξι μας. Μπορεί να έχει ωραία γεύση για τους σκύλους και τις γάτες, ωστόσο είναι εξαιρετικά θανατηφόρο. Κρατήστε το ζώο σας μακριά από το σημείο που παρκάρετε το αμάξι σας και καθαρίστε αμέσως οποιαδήποτε κηλίδα από το έδαφος. Άμα δείτε το ζώο σας να συμπεριφέρεται σαν "μεθυσμένο" ή να φέρεται περίεργα πηγαίνετε το κατευθείαν στον κτηνίατρο. Επίσης όταν το βγάζετε βόλτα μην το αφήνετε πολύ ώρα χωρίς επίβλεψη. Που ξέρετε τι έχει χυθεί στο παρκινγκ του γείτονα σας;

 Αλμυρή λύση

Ζείτε σε περιοχή που χιονίζει συχνά και κλείνουν οι δρόμοι; Τότε λογικά ρίχνουν αλάτι στο δρόμο για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Ωστόσο τα είδη αλατιού (συνήθως ασβεστίου ή χλωριούχο νάτριο) που χρησιμοποιούνται για να λιώσει ο πάγος είναι κάπως σκληρά για τις ευαίσθητες πατούσες . Προστατέψτε το αγοράζοντας του μποτάκια.


 Βόλτα με το αυτοκίνητο

Τα αυτοκίνητα είναι ιδιαίτερα αγαπητά το χειμώνα στα ζώα. Ιδιαίτερα οι γάτες συχνά μπαίνουν κάτω από το αμάξι ή ακόμα σκαρφαλώνουν και μέσα στον ζεστό κινητήρα. Αυτό όπως καταλαβαίνετε έχει οδηγήσει σε πολλά ατυχήματα τους μικρούς μας φίλους. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο κοιτάτε κάτω από το αμάξι πριν το βάλετε μπροστά. Μπορεί να το ξυπνήσετε αλλά τουλάχιστον θα σας ευγνωμονεί για το υπόλοιπο της ζωής του.

 

Τα παραπάνω ως επί το πλείστον είναι κοινή λογική. Αν είστε ψυχρός με το κατοικίδιο σας το ίδιο θα είναι και αυτό. Να του φέρεστε καλά και να είστε σίγουρος ότι κι εκείνο με τον τρόπο του θα σας ανταμείψει και με το παραπάνω!



PIGI  https://www.petslife.gr/